❃ Cseresznye kandrozsa ❃
A szp, egszsges nagy szem cseresznyt rdemes kandrozni. Megmossuk, 10 percig fzzk, majd kimagozzuk s lemrjk. Minden kilhoz 1 kg kristlycukrot s fl dkg citromsavat vesznk s ezeket jl elkeverjk a cseresznyvel. Tegyk lefedve hvs helyre. gy lljon kt napon t, majd a harmadig napon t percig gyenge tzn fzzk. Ezutn a cseresznyrl szrjk le a szirupot, folytonos kevers mellett vatosan fzzk fel s ha langyosra hlt, ismt ntsk a cseresznyre. Ezt mg ismteljk kt napon t. Majd szedjk ki a cseresznyket a cukorszirupbl s langyos stben szrtsuk meg. Szles szj vegben troljuk, vszonnal letakarva.
❃ Gymlcsk fagyasztsa ❃
A gymlcsket blansrozs nlkl tegyk el. Alapszably, hogy csak hibtlan gymlcs kerljn a fagyasztba! A meggy, a cseresznye, a ribizli, az szibarack klnsen alkalmas fagyasztsra. Kockkra vgva a grgdinnye is fagyaszthat. rdemes fagyaszts eltt porcukorral s vgott bazsalikommal megszrni. Az olvaszts eredmnyesebb, ha a htben trolva fokozatosan, cukorral megszrva hagyjuk a gymlcst felolvadni. gy kevsb esik ssze!
|