~ T e q u i l a S u n r i s e t o r t a ~
Hozzávalók a tésztához: 4 db tojás; 7 dkg liszt; 15 dkg cukor; 7 dkg étkezési keményítő; 1 tk. sütőpor
a krémhez: 6 dl tejszín; 2 narancs; 15 dkg barna cukor; 9 cl tequila; 7 lap zselatin; 45 dkg narancslekvár
Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm-es kapcsostortaformát, a sütőt előmelegítjük (180 fokra). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben lassan beleszitáljuk a cukrot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, összedolgozzuk a tojássárgával. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot és a masszát a formába öntjük. A sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A narancsokat kifilézzük. A lecsepegő levet felfogjuk és a vázat is kifacsarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet.
A zselatint beáztatjuk. A tequilát felmelegítjük, a zselatint kicsavarjuk és feloldjuk a tequilában. Majd a tejszínbe keverjük.
A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tányérra tesszük, köré kapcsoljuk a forma peremét. A tésztára kenjük a krém és a lekvár felét, ráborítjuk a felső tortalapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd krémmel, de egy keveset mindkettőből félreteszünk
|