~ T e q u i l a S u n r i s e t o r t a ~
Hozzvalk a tszthoz: 4 db tojs; 7 dkg liszt; 15 dkg cukor; 7 dkg tkezsi kemnyt; 1 tk. stpor
a krmhez: 6 dl tejszn; 2 narancs; 15 dkg barna cukor; 9 cl tequila; 7 lap zselatin; 45 dkg narancslekvr

Elkszts: Kiblelnk stpaprral egy 22 cm-es kapcsostortaformt, a stt elmelegtjk (180 fokra). A tojsokat kettvlasztjuk, a fehrjt kemny habb verjk, kzben lassan beleszitljuk a cukrot. A lisztet elvegytjk a kemnytvel, a stporral, sszedolgozzuk a tojssrgval. vatosan beleforgatjuk a fehrjehabot s a masszt a formba ntjk. A stben kb. 30 percig stjk, majd hagyjuk kihlni. A narancsokat kifilzzk. A lecsepeg levet felfogjuk s a vzat is kifacsarjuk. A tejsznt kemny habb verjk, hozzadjuk a cukrot s a narancslevet.
A zselatint beztatjuk. A tequilt felmelegtjk, a zselatint kicsavarjuk s feloldjuk a tequilban. Majd a tejsznbe keverjk.
A tsztt vzszintesen kettvgjuk, az als lapot tnyrra tesszk, kr kapcsoljuk a forma peremt. A tsztra kenjk a krm s a lekvr felt, rbortjuk a fels tortalapot. Megkenjk a maradk lekvrral, majd krmmel, de egy keveset mindkettbl flretesznk

|