~ E p r e s - t r s k e k s z t o r t a ~
Hozzvalk: 20 dkg vajas keksz; 10 dkg vaj; 3 tasak vanlis cukor; 1 ek. mz; 1/2 tk. rlt fahj; 4 tojs; 20 dkg kristlycukor; 75 dkg tr; 3 ek. citroml; 25 dkg eper; 1 tasak eperz pudingpor; 5 dkg porcukor

Elkszts: trjk ssze a kekszet, olvasszuk fel a vajat. Keverjk ssze a kekszet a fahjjal, 1 zacsk vanlis cukorral, a mzzel s az olvasztott vajjal. Oszlassuk el a tsztt egy 26 cm tmrj, kapcsos tortaformban.
Verjk habosra a tojst s a cukrot. Keverjk simra a trt a citromlvel s 2 zacsk vanlis cukorral, majd keverjk hozz a felvert tojshoz. Az epret mossuk meg, villval nyomkodjuk ssze. Az eperpr b felt adjuk a pudingporral egytt a trs masszhoz. Egyenletesen kenjk el a krmet a kekszen, majd sssk elmelegtett stben (140 fokon) kb. 45 percig.
A maradk eperprt destsk porcukorral. A kihlt tortt vegyk ki a formbl, szeleteljk fel s tlaljuk a cukros eperszsszal.
|