~ E p r e s - t ú r ó s k e k s z t o r t a ~
Hozzávalók: 20 dkg vajas keksz; 10 dkg vaj; 3 tasak vaníliás cukor; 1 ek. méz; 1/2 tk. őrölt fahéj; 4 tojás; 20 dkg kristálycukor; 75 dkg túró; 3 ek. citromlé; 25 dkg eper; 1 tasak eperízű pudingpor; 5 dkg porcukor
Elkészítés: törjük össze a kekszet, olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze a kekszet a fahéjjal, 1 zacskó vaníliás cukorral, a mézzel és az olvasztott vajjal. Oszlassuk el a tésztát egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában.
Verjük habosra a tojást és a cukrot. Keverjük simára a túrót a citromlével és 2 zacskó vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a felvert tojáshoz. Az epret mossuk meg, villával nyomkodjuk össze. Az eperpüré bő felét adjuk a pudingporral együtt a túrós masszához. Egyenletesen kenjük el a krémet a kekszen, majd süssük előmelegített sütőben (140 fokon) kb. 45 percig.
A maradék eperpürét édesítsük porcukorral. A kihűlt tortát vegyük ki a formából, szeleteljük fel és tálaljuk a cukros eperszósszal.
|