~ S a c h e r m u f f i n ~
Hozzvalk: 10 dkg tcsoki ; 10 dkg vaj; 15 dkg liszt; 1 teskanl stpor; 2 tojs; 15 dkg cukor; 10 dkg baracklekvr
Tetejre: 3 evkanl baracklekvr; 10 dkg tcsoki; 2 dkg vaj; 5 dkg fehrcsoki; 1 evkanl tejszn
Elkszts: bekapcsolom a stt 175 C-ra (gz: 4-es fokozat) s a muffintepsi horpadsait egy-egy paprkapszlival kiblelem. A darabokra trt csokit vajjal egytt gz felett megolvasztom, aztn flreteszem s megvrom, amg kihl. Robotgppel habosra keverem a tojsokat a cukorral, majd fakanllal hozzdolgozom a vajjal sszeolvasztott csokit s a baracklekvrt. A lisztet elvegytem a stporral, azutn hozzkeverem a tszthoz. A tsztt egyenletesen elosztom a muffintepsi horpadsaiban, s 25 perc alatt megstm. A kihlt muffinokat megkenem baracklekvrral. A csokimzhoz gz felett megolvasztom a darabokra trt tcsokit a vajjal, s amikor langyosra hlt, megkenem vele a muffinok tetejt. A fehrcsokit a tejsznnel gz felett megolvasztom, s vkony cskokat csurgatok belle a stik tetejre. A ksz muffinokat rvid idre htbe teszem, hogy a csokimz megdermedjen rajtuk.

(Forrs: Stahl Judit - Csokis dessgek)
|