~ S a c h e r m u f f i n ~
Hozzávalók: 10 dkg étcsoki ; 10 dkg vaj; 15 dkg liszt; 1 teáskanál sütőpor; 2 tojás; 15 dkg cukor; 10 dkg baracklekvár
Tetejére: 3 evőkanál baracklekvár; 10 dkg étcsoki; 2 dkg vaj; 5 dkg fehércsoki; 1 evőkanál tejszín
Elkészítés: bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gáz: 4-es fokozat) és a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival kibélelem. A darabokra tört csokit vajjal együtt gőz felett megolvasztom, aztán félreteszem és megvárom, amíg kihűl. Robotgéppel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozom a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítem a sütőporral, azután hozzákeverem a tésztához. A tésztát egyenletesen elosztom a muffintepsi horpadásaiban, és 25 perc alatt megsütöm. A kihűlt muffinokat megkenem baracklekvárral. A csokimázhoz gőz felett megolvasztom a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenem vele a muffinok tetejét. A fehércsokit a tejszínnel gőz felett megolvasztom, és vékony csíkokat csurgatok belőle a sütik tetejére. A kész muffinokat rövid időre hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen rajtuk.
(Forrás: Stahl Judit - Csokis édességek)
|