~ R p a t o r t a ~
Hozzvalk a tszthoz: 35 dkg porcukor; 25 dkg liszt; 5 dkg mz; 45 dkg reszelt srgarpa; 4 db tojs; 10 dkg mandula; 10 dkg margarin; 1 mk. fahj; 1/2 tasak stpor; 1 csipet s
a dsztshez: citromf levl; fehr csoki; rpa; porcukor

Elkszts: a margarint megolvasztjuk. Egy tlba belereszeljk a rpt, rntjk a folykony margarint s a mzet, majd az egszet sszekeverjk.
A tojsokat a porcukorral habb verjk s rtesszk a rps keverkre. A lisztet, az rlt mandult a sval s a fahjjal elszr szrazon sszekeverjk, majd a tojsos, rps masszhoz adjuk s sszekeverjk.
Clszer a lisztet kt rszletben adagolni, mert gy knnyebb elkeverni. A ksz tsztt egy stpaprral kiblelt 23 cm tmrj tortaformba ntjk s elmelegtett stben kb. 65-70 percig stjk. Amg a torta sl, egy vastagabb rpt meghmozunk s a felt 1 mm vkonyra szeleteljk. A rpaszeleteket porcukorba forgatjuk s egy stpaprral blelet tepsibe fektetjk. Miutn a torta kislt, a st maradk hjnl, alacsony fokozaton kiszrtjuk a rpaszeleteket, kzben hagyjuk a trtt kihlni.
A fehr csokoldt vatosan felolvasztjuk s a torta kzepre ntjk. A maradk rpt lereszeljk s a csokoldhalom kzepre szrjuk. A torta szlt a rpa "chips"-szel s citromf levelekkel dsztjk.
|