~ J o g h u r t t o r t a ~
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg margarin; 10 dkg háztartási keksz; 10 dkg darált dió; 6 dkg zsemlemorzsa; 6 dkg porcukor
A töltelékhez: 5 dkg zselatinpor; 1 liter natúrjoghurt; 2 dl tejföl; 20 dkg méz
Elkészítés: a tésztához a vajat felolvasztjuk, a kekszet, a morzsát, a porcukrot, meg a diót hozzáadjuk.
Jó alaposan összedolgozzuk és az így kapott masszát egyenletesen egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk.
A joghurtot a tejföllel és a mézzel habosra keverjük, a már langyos olvasztott zselatint hozzáadjuk, majd azonnal a tésztára öntjük és elsimítjuk.
Hűtőszekrényben néhány óra alatt megdermesztjük.
A torta tetejét ízlés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal, mentalevelekkel, csokoládés tortadarával díszítjük.
|