~ K á v é s c s o k i t r ü f f l i ~
Hozzávalók: 1 deci tejszín; 20 dkg kávés tejcsokoládé; 2 teáskanál neszkávé; 1 evőkanál meleg viz; 10 deka vaj; 10 deka mandulabél
Elkészítés: a darabkákra tört kávés csokit a tejszínnel gőz fölött felolvasztom. A neszkávét feloldom meleg vízben. A tejszínnel összeolvasztott csokit leveszem a tűzről ,és hozzákeverem a sűrű kávét meg a vajat. A mandulát tiszta kávéőrlőben megdarálom, és hozzáöntöm a masszához, majd jól összekeverem. Alágy trüfflimasszát beleöntöm egy nagy és lapos műanyag dobozba, hogy jól szétterüljön Beteszem a hűtőbe dermedni. A masszából diónyi mennyiségeket a tenyerem közé veszek, és kis golyókká formálom. A csokigolyókat tortadarában jó alaposan meghempergetem, papirkapszlikba ültetem, és míg meg nem esszük a hűtőbe teszem.
(Forrás: Stahl Judit - Csokis édességek)
|